Знам
Първата онлайн образователна игра в България

Научете нов език с първата онлайн образователна игра в България! Знам е забавното, безплатно приложение за учене на езици чрез бързи леки уроци. Практикувайте говорене, четене, слушане и писане, за да изградите своя речник и граматически умения.

Google Play App Store
main-image

Предимства

Разгледай някои от нашите предимства и се увери защо си заслужсава да изтеглиш "Знам"

Оптимизация

Приложението е оптимизирано, така че да харчи възможно най-малко ресурсите на телефона ви!

Проверка

Разбери сбърканите от теб въпроси на мига! След всяка игра ще научиш къде си сгрешил!

Забавно

Подобните на игра уроци и забавни герои ви помагат да изградите солидни умения за говорене, четене, слушане и писане.

Авторски задачи

Знам има научно базирана методология на преподаване, доказана за насърчаване на дългосрочното задържане на езика.

Постижения

Работете към целите си за изучаване на език с игриви награди и постижения, когато превърнете практикуването в ежедневен навик!

Лични данни

Използвай приложението без изобщо да се притесняваш за свойте лични данни!

features
details

Началото

Нашите герои ще пътуват до света на ученето с вас! Сладките герои в приложението ще ви помогнат да изучавате език, намерете любимия си герои и започнете приключението!

 • Розовата панда - обитава морските райони. Изберете този герой, ако сметните ще перфектно ще се справите със задачите
 • Пустинната лисица - обитава пустинята. Тя ще ви помогне в най-важния момент на играта.
 • Горската лисица - обитава гората. Ако не сте сигурни в себе си, това е вашият герой.
details-2

Избери целта си

Изберете своята цел, за да имате ясно направление и да се чувствате мотивирани. Когато знаете къде искате да стигнете, всяка стъпка, всяко усилие и всяка минута, инвестирани в ученето, стават ценни. Нека вашите цели водят усилията ви, а ние ще бъдем тук, за да ви подкрепяме и насърчаваме по пътя. След като сте избрали своята цел, ние ще ви предоставим инструментите, ресурсите и обратната връзка, от които се нуждаете, за да я постигнете. Всяко малко постижение ще ви приближава до голямата цел, така че не се отказвайте и продължавайте напред с увереност и ентусиазъм!

details-3

Курсове

Различни нива на курсове с различни карти в приложението ви помагат да научите английски, руски и немски език и да видите различните места, където живеят нашите герои.

 • Английски език
 • Руски език
 • Немски език
details-4

Упражнения

Различни видове упражнения, насочени към развиване на всички умения, необходими за успешното учене. Разнообразието от упражнения за всяка тема прави учебния процес по-забавен и интересен.

Разбъркване на думи
Поставете буквите в правилния ред, за да образувате думи. Кликнете върху буква, за да съставите съответна дума, отговаряща на картинката. Можете да проверите дали отговорът ви е правилен или да поискате помощ.

Различните упражнения ви помагат да развиете:

 • Четене
 • Писане
 • Слушане с разбиране
details-3

Избери правилната дума

Цел на играта: Целта на играта е да разпознаеш и избереш правилния превод на дума от чужди език на своя роден език, като имаш на разположение четири възможни опции за избор.

Правила:

 • Старт: На екрана се появява дума на чужди език. Под нея има четири опции за превод, като само една от тях е правилна.
 • Помощни инструменти:
  • Аудио бутон: Можеш да прослушаш произношението на думата на чужди език, което може да ти помогне да я разпознаеш или да се справиш с трудни за произношение думи.
  • Картинка: Можеш да поискаш картинка, която визуализира значението на думата. Това може да улесни разпознаването на думата, особено ако тя означава предмет, животно или действие.
 • Ограничения: Имаш право на общо три подсказки през цялата игра. Всяка допълнителна помощ (картинка) използвана след трите позволени, води до загуба на твоята бонус точка.

Тази игра представлява забавен начин за обогатяване на речника и познанията по чужди езици, както и за развиване на асоциативното мислене и слуховата памет.

details-4

Напасване на думи

Представете си, че сте попаднали във виртуален свят, където родният ви език и езикът, който изучавате, са взели живот. Екранът ви е изпълнен с думи - от едната страна думите на родния ви език, от другата страна техните еквиваленти на езика, който учите.

Цел на играта: Целта на играта е да разпознаеш и избереш правилния превод на дума от чужди език на своя роден език.

Правила:

 • Изберете дума от родния ви език.
 • Търсете и изберете съответстващата дума на чуждия език.
 • За всяка правилно свързана двойка думи получавате точки.
details-3

Класация

В "Знам" всяко завършено ниво ви дава възможност да съберете точки и опит. Тези два компонента са ключови за вашето позициониране в класацията.

 • Точки и опит: С всяко ново ниво, което преминавате, вие не само отключвате следващите предизвикателства, но и събирате ценни точки и опит. Тези два елемента са от съществено значение за позицията ви в класацията. Колкото повече точки и опит имате, толкова по-високо ще бъдете в ранглистата.
 • Сезонна класация: Играта разделя своето време на сезони. В края на всеки сезон, играчите с най-висок брой точки и опит се класират в горната част на класационната таблица.
 • Награди: Топ тримата играчи в класацията в края на всеки сезон биват наградени за техните постижения. Наградите могат да включват ексклузивни предмети, валута в играта или други уникални предимства, които подчертават техния успех.

Запомнете, че редовната игра и усърдието са ключови за изкачване на върха на класацията. Нека най-добрият играч победи!

details-4

ЗНАЧКИ

Преминавайки все повече и повече нива, също така получавайте специални оценки за вашите постижения. Отключете все повече значки и получете специални награди за цялата колекция.

Всеки сезон значките са различни. Ако не успеете да съберете значките от един сезон, то няма как да имате колекцията.

details

Уважаеми потребители на приложението "Знам",

За да изтриете своя акаунт, моля, следвайте тази процедура чрез нашето приложение:

 1. Отворете нашето приложение и влезте в своя профил.
 2. Навигирайте до настройките на профила си.
 3. Намерете опцията за изтриване на акаунта и следвайте инструкциите там.

След като сте завършили таза процедура чрез приложението, вашият акаунт ще бъде изтрит. Ако все пак срещнете затруднения или имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас за помощ.

Често задавани въпроси

Вижте някои от най-често задаваните въпроси от потребители.